Schroth terápia

A 3Dimenziós Scoliosis Terápiát a 20. század elején, Katharina Schroth fejlesztette ki. Saját magán kísérletezte ki, hogy a megfelelő izmok kontrakciójával, a megfelelő testhelyzet elérésével és az irányított légzéssel, ki tudja egyenesíteni a gerincferdülését. Ezzel a felfedezésével megalapította a saját iskoláját.

A 3D Schroth terápiát napjainkban a gerincferdülés egyik leghatékonyabb kezelési módszerének tartják. Kiválóan alkalmazható a scoliosis (gerincferdülés), a Scheuermann kór (amely fiatalkori csigolyafejlődési zavar) és a tartási hibák javítására, valamint gerincműtét előtti és utáni időszakra is.

A Schroth-specifikus gyakorlatokat kiegészítve, az egyéni állapotnak megfelelően alkalmazunk még erősítő és nyújtó gyakorlatokat is. Megtanítjuk még a pácienseknek a hétköznapi életben is használatos korrekciós testhelyzeteket. Ezzel tudjuk kivitelezni, hogy a mindennapi dolgok elvégzése közben is a gerincferdülés korrekciója jöjjön létre.

A gerincferdülés hatékony kezelésének és a terápia sikerességének elengedhetetlen feltétele, a gyakorlatok rendszeres és mindennapi elvégzése.