Foglalkozásaink

Konduktív Pedagógia

A konduktív pedagógiát a nemzetközileg is elismert Pető módszerként ismerhetjük. A konduktív pedagógia pár hónapos kortól egészen felnőtt korig alkalmazható, a súlyos mozgássérüléstől egészen a megkésett mozgásfejlődésig.

Alapozó terápia

Az alapozó terápia 5-16 éves korig foglalkozik elsősorban anyanyelvi készségproblémás gyerekek fejlesztésével.

Koordináció fejlesztő torna

A komplex szenzomotoros fejlesztés a már biztonsággal járni tudó kisgyerekeknek szól (kb. 2–3,5 éves kor). A konduktív pedagógia (Pető módszer) elemeire épít, valamint beépítjük még a TSMT és az Ayres terápia egyes elemeit is.

Ayres terápia

A szenzoros integrációs terápia (Ayres terápia) különlegessége a sokféle terápiás eszköz. Amikor a kisgyerekek belépnek az Ayres terápiás terembe szinte a lélegzetük is eláll, annyi féle vonzó játékkal találják szembe magukat. Észre sem veszik, hogy tulajdonképpen fejlesztésre járnak, annyi izgalmas dolog zajlik körülöttük.

TSMT (Tervezett szenzomotoros tréning)

A TSMT (Tervezett szenzomotoros tréning) egy olyan terápia, melynek alapja egy szenzomotoros szemléletű mozgásvizsgálat. A vizsgálat során meg tudjuk állapítani, hogy a különböző problémák hátterében mi húzódik meg, organikus, idegrendszeri éretlenségről van-e szó vagy pedig lelki eredetű-e a probléma.

Korai fejlesztés, babatorna

A korai fejlesztésen ezúttal a csecsemők és kisbabák fejlesztését értjük. Jelentősége éppen abban rejlik, hogy még a valódi problémák kialakulása előtt avatkozik be, és alakít ki egy megfelelő, egészséges fejlődésmenetet.

Gyógytorna

A McKenzie módszer gerincpanaszokra, illetve nyaki- és derék fájdalom esetén nyújt egy kiváló lehetőséget arra, hogy újból fittnek és egészségesnek érezzük magunkat.

A 3Dimenziós Scoliosis Terápiát a 20. század elején, Katharina Schroth fejlesztette ki. Saját magán kísérletezte ki, hogy a megfelelő izmok kontrakciójával, a megfelelő testhelyzet elérésével és az irányított légzéssel, ki tudja egyenesíteni a gerincferdülését. Ezzel a felfedezésével megalapította a saját … Tovább olvasom

A logopédus a kommunikáció és a beszéd zavaraival foglalkozik. A leggyakrabban előforduló problémák például a megkésett beszédfejlődés, a pöszeség, a nyelvfejlődési elmaradás, a nyelvlökéses nyelés, a diszlexia, a diszgráfia, a dadogás, a hadarás, az orrhangzós beszéd, és a diszfónia (rekedtség).

Kineziológia

Az izomteszt mint biofeedback segítségével – tudatos emlékezés nélkül is –, lehívható, felidézhető az élet minden pillanata, segítségével oldhatók a múltbéli, jelenlegi, és a jövőben jelentkező potenciális problémák, felderíthetők azok a traumatikus élmények – a fogantatásig visszamenőleg –, melyek feldolgozatlanul maradva, elfojtva negatív hatással vannak jelenbeli életünkre.

Ahogy idősödünk egyre gyakrabban és egyre több helyen jönnek elő különböző problémák és fájdalmak. Állapotunk megőrzésében és javításában rengeteget segít a rendszeres sport és testmozgás.

A Varázsjáték egy szeretetre, örömre, tiszteletre és elfogadásra épülő játékforma. Lehetőséget teremt a gyermeknek, hogy védett környezetben, játékos formában oldja fel az őt lekötő problémákat, konfliktusokat.