Nyári tábor 2016

 

2016-ban egész nyáron, folyamatosan táborokat szerveztünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A csoportok kb. 8 fősek voltak, két, illetve három szakember foglalkozott folyamatosan a gyerekekkel.

Nyári tábor 2016 - 19. képSokat nevettünk. Fejlesztő szakembereinknek a gyerekek fejlesztése mellett fontos volt a jó hangulat megteremtése is, valamint a gyerekek is mindig képesek valami vicceset mondani vagy csinálni, így a nehéz fejlesztésekkel teli napok is vidáman és felszabadultan teltek.

A jó idő lehetővé tette, hogy a közeli játszóterekre ki tudjunk menni, sőt a játék mellett a szabadban is végeztünk fejlesztő feladatokat, csináltunk akadálypályát, vetélkedőt, sorversenyt. A közös pikniket a hűs árnyékban a gyerekek mindig élvezték.

Nyári tábor 2016 - 15. képEbéd utáni csendes pihenőben gyakran még a nagyobb gyerekek is elszundítottak, hiszen annyi élmény és inger érte őket, hogy bizony jól esett egy kis alvás. Délután pedig leginkább a finommotorika fejlesztése volt a cél, így kézműveskedés keretein belül agyagoztunk, gyöngyöt fűztünk, karkötőt készítettünk, színeztünk, vágtunk, ragasztottunk. Az érzelmi blokkok oldására pedig még Varázsjátékot is játszottunk esetenként a gyerekekkel.

Jól éreztük magunkat, a fejlődés pedig pozitív légkörben sokkal hatékonyabb.
A fejlesztő táborok intenzitásuk miatt akár 2-3 hónapnyi fejlődést is hozhatnak. Legideálisabb a gyerekek szempontjából 2-3 hét egymás után, majd fontos a pihenés, nyaralás, ahol az idegrendszeri érés újabb lendületet kap.

A 2016-os táborban készült képeket itt megtekinthetik.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.