Kineziológia

KineziológiaA stressz általában a tehetetlenség és a kudarc érzésére adott válaszreakció. Születésünktől halálunkig folytonosan változásokkal találjuk magunkat szemben, melyek feszültség teremtőek, s melyekhez alkalmazkodnunk kell.
Minden tanulási nehézség valamilyen trauma hatására következik be, minden diszlexia az idő egy szakaszára vezethető vissza, amikor leblokkoltunk, „lelki vakfolt” alakult ki. Gyermekkorunktól állandó elvárások határolnak be bennünket, de senki sem tanítja meg nekünk negatív érzéseink kezelését.
A hibás életszemlélet, az önmarcangolás, régi sérelmek és kudarcok, alkalmazkodási és beilleszkedési nehézségek, elfojtott vágyak, érzelmek és szorongások testi betegségeket hozhatnak létre.

Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és agy memóriájában, s rendezésre vár. Agyunk hatalmas kapacitású komputerként tárolja az információkat, s a kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket az információkat, felderíteni és kijavítani a „működési zavarokat”.
Izmaink működését agyunk irányítja, izmaink a központi idegrendszer kijelzőinek tekinthetők, s az izomtesztelés során tapasztalt energiaváltozás megbízható információt ad a tesztelő által feltett kérdésre.

Az izomteszt mint biofeedback segítségével – tudatos emlékezés nélkül is –, lehívható, felidézhető az élet minden pillanata, segítségével oldhatók a múltbéli, jelenlegi, és a jövőben jelentkező potenciális problémák, felderíthetők azok a traumatikus élmények – a fogantatásig visszamenőleg –, melyek feldolgozatlanul maradva, elfojtva negatív hatással vannak jelenbeli életünkre.

A kineziológia – mint holisztikus egészségügyi rendszer – új és egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának. Az önbizalom, öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe, s egyre nagyobb teret hódit a lelki egészség helyreállításában.
Készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő módszer, hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát.

A kineziológiai kezelés során meghatározzuk a megoldásra váró problémát. A korrekciót az oldási technikák széles skálájából választjuk ki, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből.

A kineziológia kifejezés a görög kinesis (mozgás) szóból ered. Orvosi értelemben az izmok és a testmozgás tudományát jelenti.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.