Alapozó terápia

Kiknek ajánlott?
Diszlexiás, diszgráfiás, hiperaktív, iskola éretlen óvodás és tanulásban akadályozott gyerekeknek.

Az alapozó terápia 5-16 éves korig foglalkozik elsősorban anyanyelvi készségproblémás gyerekek fejlesztésével. Lényege az, hogy a fent felsorolt esetek kialakulásának okai között sokszor az idegrendszer éretlensége áll. Ez az éretlenség általában csak az iskolába kerüléskor derül ki, mert akkor kerülnek a gyerekek és az idegrendszer igazán nagy terhelés alá, de mivel az nem teljesen egészséges, ezért a gyerek szétesik és különböző tüneteket produkálhat. Ha valóban az éretlen idegrendszer áll a probléma hátterében (ezt egy vizsgálattal ki lehet mutatni), akkor a terápia hatásos. A terápia mozgásterápia, melynek során az idegrendszer újra, ezúttal helyesen megtanulja az alapvető nagymozgásokat. Majd bonyolultabb mozgáskoordinációt és figyelmet igénylő feladatokat végeznek a gyerekek, melyeknek kifejezetten a két agyfélteke együtt dolgozásának az összehangolása a célja.

Mindkét esetben nagyon fontos a korai felismerés, esetleg megelőzés (iskola előtti év az Alapozó terápia esetében). Minden gyerek először egy felvételi vizsgálaton esik át, ami csak annyit jelent, hogy megpróbáljuk kideríteni, hogy mi az oka a tüneteinek, s ennek megfelelően javaslatot teszünk a további fejlesztésre. A foglalkozások hatékonysága a rendszerességen múlik, és fontos a szülőkkel való együttműködés is.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy a weboldal „cookie”-kat (sütiket) használ. A sütik apró, veszélytelen, adatsorokból álló fájlok, melyeket a weboldal helyez el a látogató internetezésre használt eszközén a böngészője segítségével. Nem tartalmaznak veszélyes futtatható állományokat, vírusokat, kémprogramokat. Céljuk az egyszerűbb, kényelmesebb böngészés és a látogató internet-használati szokásainak feltérképezése. A sütik semmilyen módon nem képesek a látogató azonosítására, privát adatainak megszerzésére, csupán a gépének felismerésére alkalmasak. A sütiket letilthatja böngészője beállításaiban. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a weboldal bizonyos részei, melyek igénylik a sütik adta lehetőségeket, nem lesznek elérhetőek vagy nem fognak megfelelően működni. Amennyiben az „Elfogadom” gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás