Szakembereink

Belina Katalin

konduktor-tanító, rehabilitációs szakember, az alapítvány vezetője

 • Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete (2000)
 • Alapozó Terápia továbbképző tanfolyam (2007)
 • TSMT (2008, 2016)
 • Európa Akadémia, kineziológia (2010)
 • Debreceni Egyetem, Orvos és Egészségtudományi Centrum (2012)
 • DSZIT (Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia) (2015)
Az alapítványt 2007-ben hoztam létre abból a célból, hogy Dél-Pesten is legyen egy fejlesztő központ. Hiszen mindaddig bármiféle mozgásfejlesztésért Budára a Pető Intézetbe vagy más korai fejlesztő központba kellett innen a környékről vinni a gyerekeket.

Szakmai tapasztalatom széleskörű, 1996 óta foglalkozom mozgássérült, tanulásban akadályozott, autista, megkésett beszéd- és mozgásfejlődésű gyerekekkel. Tapasztalataimat Magyarországon és külföldön szereztem.

Magyarországon a Pető Intézetben, valamint normál és speciális általános iskolákban, és egy autista gyerekeket fejlesztő alapítványnál dolgoztam konduktorként, mozgásterapeutaként.

Külföldön Európa-szerte konduktív pedagógiai foglalkozásokat tartottam, és a szülőket tanítottam arra, hogy hogyan tudnak a gyerekeikkel a leghatékonyabban foglalkozni. Mexikóban egy rehabilitációs központ konduktív pedagógiai részlegének vezetőjeként az ott folyó szakmai munkáért voltam felelős. Kanadában, Edmontonban a konduktív pedagógia bemutatása, meghonosítása volt a feladatom.

Jelenleg is egy nemzetközi csoport (No Ordinary Journey Foundation) tagja vagyok, amelyben konduktorként és rehabilitációs szakemberként veszek részt. A karitatív egyesület célja a világ elmaradt térségeiben élő halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek segítése, szüleik és szakembereik képzése és támogatása.

Orsolyák Anna

konduktor-tanító


 • Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete (2009)


A Pető Intézetben végeztem, konduktor-tanító szakon. A képzésem során mindenféle életkorú és diagnózisú gyermekkel találkoztam, sok időt töltöttem az integrált óvodás csoportban is.

A főiskola után dolgoztam külföldön, és Magyarországon is. Szakmai tapasztalatom nagy részét halmozottan sérült óvodáskorú és autista gyermekek között szereztem. Jelenleg gyógypedagógia szakon tanulok a Szegedi Egyetemen.

Munkámban a vidámságra, kreativitásra, jó hangulatra törekszem. Fontos számomra, hogy a gyerekek élvezzék, játéknak tekintsék a fejlesztéseket.

Sudár Alexandra

konduktor – óvodaspecializáció


 • Pető András Főiskola (2017)


Frissen végzett konduktorként érkeztem a Nyúlcipőbe! A mindennapi munkámban a gyermekek élményszerű játékba bújtatott fejlesztését képviselem. Itt a Nyúlcipőben kölcsönös önkifejezésben és játékos tanulásban széles körben segíthetem a gyermekek és felnőttek komplex fejlesztését.

Célom az élményszerű játékba bújtatott kreatív fejlesztés. Ezenkívül a magyar nép gazdag hagyományátadását, a kultúra ápolását képviselem, a népi játékok, népdalok és a néptáncos mozgások megjelenésével a fejlesztések során.

 

Gulyás Klára

logopédus (Nyúlcipő I. - 18. kerület)


 • Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola, Oligofrénpedagógia- logopédia szakos tanár

 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem,
  Közoktatási vezető, szakvizsga


További tanfolyamok, képzések: Beszédpercepciós diagnosztika és terápia | Afáziás munkacsoportok szakmai támogatása | Afáziás betegek rehabilitációja | Együttnevelés elmélete és gyakorlata | Okoskocka eszközcsalád fejlesztőpedagógiai alkalmazása | Habilitációs/Rehabilitációs tevékenység alkalmazása az SNI tanuló integrált oktatásában.

Külső munkatársként tartok logopédiai foglalkozásokat a Nyúlcipőben. Szakmai tapasztalatom széleskörű, 33 éve dolgozom logopédusként. Megkésett beszédfejlődésű és artikulációs zavarral küzdő gyermekek terápiájával foglalkozom a leggyakrabban. A beszédzavarokon túl beszédészlelés, beszédmegértés fejlesztését, és diszlexia reedukációs terápiát is tanítok.