Varázsjáték

A Varázsjáték egy szeretetre, örömre, tiszteletre és elfogadásra épülő játékforma. Lehetőséget teremt a gyermeknek, hogy védett környezetben, játékos formában oldja fel az őt lekötő problémákat, konfliktusokat.

Segíti a gyermeket saját érzelmei észlelésében, kifejezésében, és a másokkal való kapcsolatteremtésben. Megtanítja mások megnyilvánulásaira tapintatosan, minősítés nélkül reagálni.

Segíti őt az én-tudatosság és az öntisztelet kialakulásában. Megtapasztalhatja, hogy ő is, és mások is elfogadhatók és szerethetők.

A játék meséje egy-egy szimbólumra épül, és a gyermek tudattalanját szólítja meg. A mese szünetei időt biztosítanak számára a belső kép kialakítására. A mese soha nem irányító, teret hagy a gyermeknek, hogy problémáinak, belső konfliktusainak megoldásában a saját elképzeléseit, megoldásait megteremtse. Mindezek mélységét és ütemét ő maga határozza meg. A játék elsősorban a jobb agyfélteke funkcióit erősíti. Utat enged a fantáziának, képzeletnek, kreativitásnak, a problémamegoldó gondolkodásnak.

A mese szimbólumainak segítségével konfliktusait:

• a felszínre hozza, „tudatos szintre emeli”,
  • képzeletének erejével „átszínezi”,
  • új érzelmi töltést ad neki,
  • megoldási technikát alakít ki rá,
  • majd mindezeket megosztja a többiekkel, „ki is mondja”,
  • és a grafikus megjelenítés segítségével a fizikai megvalósulás útjára tereli, „le is teszi” azokat.

A csoportban való játék erősíti az együttlét örömeit, lehetőséget nyújt az együttérzés és együttműködés gyakorlására, illetve az erőszakmentes konfliktus-megoldási stratégiák megtalálására.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy a weboldal „cookie”-kat (sütiket) használ. A sütik apró, veszélytelen, adatsorokból álló fájlok, melyeket a weboldal helyez el a látogató internetezésre használt eszközén a böngészője segítségével. Nem tartalmaznak veszélyes futtatható állományokat, vírusokat, kémprogramokat. Céljuk az egyszerűbb, kényelmesebb böngészés és a látogató internet-használati szokásainak feltérképezése. A sütik semmilyen módon nem képesek a látogató azonosítására, privát adatainak megszerzésére, csupán a gépének felismerésére alkalmasak. A sütiket letilthatja böngészője beállításaiban. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a weboldal bizonyos részei, melyek igénylik a sütik adta lehetőségeket, nem lesznek elérhetőek vagy nem fognak megfelelően működni. Amennyiben az „Elfogadom” gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás