Nyári tehettséggondozó tábor 2022

Nyári fejlesztő és képzőművészeti tehetséggondozó tábor 2022

Idén is nagyon jól sikerültek a táboraink, ahol a komplex mozgásos fejlesztés mellett helyet kapott a képzőművészeti tehetséggondozás is. Minden nap színes programokkal vártuk a kicsiket és a nagyokat. Alacsony létszámú csoportjainkban több gyógypedagógus, konduktor és asszisztens segítette a gyerekek fejlődését. A nehéz fejlesztő munka ellenére a gyerekek nagyon jól érezték magukat, minden hét végére a kis csapat összekovácsolódott, igazi közösség formálódott, ahol a gyerekek törődtek egymással, és barátságok alakultak.

A nagy meleg miatt legtöbbször korán reggel mentünk ki a közeli játszótérre, ahol rögtön birtokba vettük az eszközöket. Volt, akit tanítottunk hintázni, mászókázni vagy csúszdázni. Figyeltünk arra, hogy a szociális problémákkal küzdő gyerekeket is bevonjuk a közös játékba.

A komplex mozgásos fejlesztés (Mind Tightening Training) két csoportban zajlott (kisebbek és nagyobbak külön), ahol a figyelem, a mozgáskoordináció, a viselkedés és beszéd fejlesztése mellett nagy hangsúlyt fordítottunk a jó hangulat fenntartására. A nehéz, nagy energiát és összpontosítást igénylő feladatok mellett az önellátás és a problémamegoldás készségeinek a fejlesztését végeztük.

Sok gyermeknek volt nehézsége az étkezéssel, így az ebéd, tízórai uzsonna is tele volt kihívásokkal, de ahogyan a tábor napjai teltek, úgy lettek a gyerekek egyre ügyesebbek, akár az önálló étkezés tekintetében, akár abban, hogy egyre több ételt fogadtak már el.

Délután került sor a képzőművészeti tehetséggondozásra. A gyerekek mindig különös lelkesedéssel várták és nagyon élvezték a foglalkozásokat. Csodálatos élmény volt látni azokat a gyerekeket, akik más területen kevésbé ügyesek, a közösségben pedig visszahúzódóak, hogy mennyire megnyíltak, milyen hamar szárnyra leltek, s ki tudták fejezni magukat egy-egy alkotásban. A tehetséggondozás keretében szeptemberben részt vettünk egy múzeumpedagógiai foglalkozáson a Ludwig Múzeumban, ahol az idő volt a téma, s mely foglalkozás keretében alkotó tevékenységet folytattunk a múzeum egyik termében.

Összességében sikeres, fejlődésben teli nyarat zártunk, ahol a gyerekek rengeteg élményt vihettek magukkal, nem beszélve az egy hét alatt bekövetkező óriási fejlődésbeli változásokról.

További képek a galériában itt és itt.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.