Mind Tightening Training

A foglalkozásainkat továbbfejlesztettük, új elemeket építettünk be, illetve egy lépcsőzetesen haladó rendszert dolgoztunk ki. A gyerekközpontúság kiemelten fontos a terápiában, elsődleges céljaink között szerepel, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, vidáman, motiváltan oldják meg a feladatokat.

A korábbiakban megszokott komplex és alapozó elnevezések helyett a Mind Tightening Traing BASIC és ADVANCED kifejezéseket használjuk, melyek pontosabban fejezik ki, hogy mi is történik a terápia alatt. Illetve a baba-mama csoportjaink a Baby Mind Thightening Training BASIC és ADVANCED neveket kapták. A kifejezés az agy és az idegrendszer fejlesztésére, érlelésére és feszesítésére utal.

Több mint húsz éves szakmai tapasztalat tudását kamatoztatjuk ebben az új módszerben. Húsz év már elegendő idő ahhoz, hogy kiszűrjük mi az, ami a leghatékonyabb, melyik terápiából mit érdemes hasznosítani, továbbfejleszteni. A jól bevált TSMT, DSZIT, Konduktív pedagógia és Alapozó terápiás elemeket továbbra is használjuk, azokat továbbfejlesztettük, és kiegészítettük új feladatokkal. Ez egy nehezebb torna, nagyobb figyelmet és koncentrációt igényel, de éppen ezért sokkal eredményesebb is.


Mind Tightening Training PREBASIC

Mind Tightening Training BASIC

Szimpla illetve dupla óra formájában alkalmazzuk ezt a típusú terápiát a kisebbeknek. A szimpla órát általában 1,5 évtől 3 éves korig ajánljuk, szülő nélkül. A dupla órát pedig általában 3 évtől 5 éves korig.
A Basic szimpla órákon elsődleges szerepük van a fejlesztő eszközöknek, a játéknak, daloknak és mondókáknak. A kognitív fejlesztés életkornak megfelelően van beépítve az egyes foglalkozásokba. A terápia folyamán segítjük a gyerekek önállósodását is.
A Basic dupla órákon továbbra is a játékos formán és a fejlesztő eszközökön van a hangsúly, de itt már jóval nagyobb terhelést kap az idegrendszer és az izomzat. A figyelem fenntartását, a koncentrációs képességek fejlesztését szintén kiemelten kezeljük, a folyamatosan váltakozó motiváló eszközök, játékok és feladatok segítségével.

Mind Tightening Training ADVANCED

Az Advanced óratípus mindig dupla óra, általában 5 éves kortól ajánljuk. Ez a legtöbb esetben iskola előkészítés. Illetve kis- és nagy iskolásoknak felzárkóztatást és problémamegoldást biztosító terápia is.
A részképességeknek megfelelően több területet ölel fel, bonyolult, magas figyelmi szintet igénylő, változatos komplex feladatokat oldat és tanít meg a gyerekeknek. Mivel ebben a korban már másodlagos tünetek, mint például a hanyag tartás, lábfej problémák, gerinc problémák is előjönnek, ezért a terápiában az idegrendszeri, izomrendszeri és kognitív fejlesztés mellett külön hangsúlyt helyezünk a helyes testtartás elérésére is.


BABY Mind Tightening Training BASIC

A kisbabák anyukájukkal együtt 4 hónapos kortól vehetnek részt ezen a foglalkozáson. Csoportos formában tanítjuk a szülőket arra, hogy hogyan tudnak otthon a leghatékonyabban játszani a babájukkal, illetve arra, hogy mik azok a fogások, amik segítségével gyakorolni tudják az egyes mozgásformákat. Sok dal, játék és jó hangulat jellemzi a terápiát, ahol a szülők mindezek mellett még a tapasztalataikat és a nehézségeiket is meg tudják osztani egymással.

BABY Mind Tightening Training ADVANCED

Ezt a terápiát akkor ajánljuk, ha már a baba biztonságosan tud ülni. Szintén anyukákkal együtt tornázunk csoportos keretek között. Rengeteg eszköz közül választhatnak a babák, amiken speciális feladatokat kell végezniük. Megtanítjuk a kimaradt mozgásformákat, és már elkezdjük a figyelem fejlesztését egy rövid kéz-feladatsorral a foglalkozás végén.


Mind Tightening Training INDIVIDUAL PROGRAM

Egyéni terápiát speciális esetekben szoktunk alkalmazni. Előfordul, hogy először több figyelmet és több segítséget igényel a gyermek a terápia során, esetleg meg kell még szoknia az új környezetet. Ilyenkor rövidebb – hosszabb ideig külön egyénileg foglalkozunk a gyerekekkel. Hosszabb egyéni terápiára abban az esetben van szükség, ha a gyermek az önálló mozgáshoz, illetve, ha a feladat értéshez és feladat végrehajtáshoz külön segítséget igényel.


Mind Tightening Training AUTISTIC CHILDREN

Külön terápiát fejlesztettünk ki autista gyermekeknek. Határozott irányítással működünk a terápia során végig. Akár egyénileg akár csoportos formában történik is a fejlesztésük minden esetben a hangsúly az integráláson van. Azokba a helyzetekbe helyezzük bele az autista gyerekeket, amik számukra nehézséget okoznak. Ilyenkor mellettük vagyunk, segítséget nyújtunk nekik, de nem engedjük őket kihátrálni a helyzetből.

Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .